+31 6 29 92 54 31 [email protected]

De voordelen van bedrijfsfitness

Bedrijfsfitness levert veel gunstige resultaten op voor zowel de werkgever als de werknemers. De gemiddelde kantoormedewerker zit ongeveer 9 uur per dag en slechts 12% voldoet aan de fitnorm. De fitnorm betekent dat je drie keer per week minstens 20 minuten zwaar intensief beweegt. Wanneer je niet aan deze fitnorm voldoet, kunnen er op den duur gezondheidsproblemen ontstaan. Denk aan chronische rugklachten of een muisarm bijvoorbeeld. Dit wil je als werknemer en als werkgever niet! Daarom heb ik de voordelen van bedrijfsfitness voor je op een rijtje gezet. Zodat jij jouw werknemers of jouw baas kan overtuigen.

Lagere ziektekosten en minder afwezigheid

Wanneer werknemers meedoen aan bedrijfsfitness verbetert hun algehele fitheid. Sporten leidt tot gewichtsverlies, verlaagt de bloeddruk en vermindert het risico op chronische ziektes. Hierdoor worden je werknemers minder vaak ziek, wat resulteert in lagere ziektekosten.

Het gemak van bedrijfsfitness op locatie

Het gemak van bedrijfsfitness op locatie vergroot de kans enorm dat uw werknemers gaan sporten. Het is namelijk niet even makkelijk voor iedereen om tijd vrij te maken. Ideaal wanneer het sporten op je werk plaatsvindt, toch? Je hoeft niet eerder weg om op tijd op een bepaalde locatie te zijn, sporten op het werk is immers altijd dichtbij. Maar, waarom is sporten op je werk zo belangrijk? Nou hierom! Op de dagen dat er wordt gesport blijkt ook 72 procent van de werknemers zijn tijd effectiever in te delen. Dus investeer in bedrijfsfitness op locatie, want efficiënte medewerkers zijn productiever en hebben daarnaast meer werkplezier.

Meer productiever

Met voldoende lichaamsbeweging doe je jouw lichaam simpelweg een groot plezier. Bewegen en sporten is niet alleen goed voor je lichaam, maar is ook goed voor je mentale fitheid. Er zijn nog veel meer pluspunten om op te noem, maar het idee is duidelijk: sporten is goed voor je. Medewerkers die sporten zijn minder vaak ziek, hebben minder last van stress en zijn productiever dan medewerkers die niet sporten. Dat blijkt uit onderzoek. Ook blijkt uit onderzoek, dat fitte medewerkers meer loopbaangerichter zijn dan niet fitte medewerkers. Kortom, houd jouw organisatie gezond; laat het personeel sporten op het werk. Want sportende medewerkers zijn significant meer productiever.

Het werkvermogen verbeterd

Door te bewegen pompt je hart heerlijk zuurstofrijk bloed rond waar je hersenen veel baat bij hebben. Daardoor kan je bewustzijn vergroten en dat zorgt ervoor dat je sneller een nieuwe klus aan kunt pakken. Doordat sporten ook stress vermindert en de geest even vrij maakt, is er na het sporten vaak sprake van een prestatieverbetering en zal jouw algehele werkvermogen verbeteren.

Verbetering optimale gezondheid

Als je lichaam gezond is verbeterd je algehele werkvermogen. Daarom is sporten ook zo goed voor je. Niet alleen zal je lichaamsgewicht verminderen en loop je minder risico op hart- en vaatziekten, maar krijg je ook meer conditie. Daardoor kun je beter voldoen aan de fysieke en mentale eisen van je baan. Dit vermindert ook het risico op letsel op je werk en het stelt je beter in staat om te voldoen aan de dagelijkse verwachtingen.

Verbeterde geestelijke gezondheid

Nog een manier om productiever te zijn op je werk is het verbeteren van je geestelijke gezondheid. Door regelmatig mee te doen aan bedrijfsfitness zorg je ervoor dat je gevoelens van angst en depressie beperkt worden. Als je namelijk intensief sport komt er serotonine vrij in je hersenen en dat helpt je algehele gemoedstoestand te verbeteren. Serotonine is een stimulerende neurotransmitter die betrokken is bij verschillende alledaagse functies, zoals bijvoorbeeld slaap en emotie. Daarnaast is serotonine belangrijk voor het verwerken van pijnprikkels. Door vaker te sporten kun je bijvoorbeeld ook beter omgaan met stress op de werkvloer. Wanneer je positief kunt omgaan met stress kan dat leiden tot betere relaties met je collega’s.

Het Nieuwe Diep Personal Training – uw partner voor bedrijfsfitness

Het Nieuwe Diep Personal Training is uw perfecte partner voor bedrijfsfitness. Uw werknemers worden fitter, gezonder, slanker en zitten prettiger in hun vel zowel fysiek als mentaal. Daarnaast zijn fitte werknemers ook minder vaak ziek, wat de bedrijfsresultaten ten goede komt. Wat is immers een bedrijf zonder gemotiveerde werknemers?

Is bedrijfssporten ook iets voor jouw bedrijf? Wil je je baas overtuigen? Neem dan gerust contact op met Het Nieuwe Diep Personal Training! Wij bespreken graag met jou de mogelijkheden van bedrijfsfitness. Ons werkgebied bestaat voornamelijk uit regio Den Helder, Hollands Kroon en Schagen.