+31 6 29 92 54 31 [email protected]

TRX?

Voor wie hem nog niet kent: de TRX Suspension trainer is een fitnesstool waarbij je het met je eigen lichaamsgewicht opneemt tegen de zwaartekracht. Sinds de suspension trainer is overgewaaid uit Amerika, is ie in steeds meer sportscholen te vinden. Toch weten veel mensen nog niet hoe ze hem moeten gebruiken. Dat verbaast mij en daarom deel ik mijn ervaringen met het trainen van de TRX.

Waarom TRX?

TRX (Total Body Resistance Suspension Exercise) training is ontstaan en ontwikkeld bij de Amerikaanse Navy Seals. De Suspension Trainer is uitgegroeid tot één van de beste full-body workout tools omdat bij iedere workout meerdere spiergroepen samenwerken. TRX trainingen zijn ondersteunend omdat jouw kracht, balans, lenigheid, core stability en coördinatie vooruitgaan.

Voordelen

Het voordeel van de Suspension Trainer is dat iedereen op eigen niveau kan deelnemen, hij is gemakkelijk draagbaar en hij is zo ontworpen dat je overal kan trainen omdat je hem gemakkelijk bevestigd aan een boom, stelling, haak of deur. Je kunt meer dan honderden oefeningen uitvoeren waarbij de tegenkracht geleverd wordt door jouw eigen lichaamsgewicht. 
Door zijn innovatieve handgreep en de weerstandskoord systeem creëert hij een variabele, asymmetrische belasting, wat ideaal is voor sportspecifieke krachttrainingen.

TRX Workout

Bij TRX workouts word je gestimuleerd om op een natuurlijke manier te bewegen. De workouts in de trainingen zijn functioneel en stimuleren daardoor een verbetering van de houding en het bewegingspatroon in het dagelijks leven. Vooral daarom zorg ik ervoor dat de Suspension Trainer altijd geïntegreerd word in het trainingsprogramma van de sporter. Hoe zwaar de workout wordt bepaal jij zelf door gewoonweg jouw lichaamspositie aan te passen. Als je de oefening rustiger aan wilt doen, kun je bijvoorbeeld minder schuin hangen. Daarom is de Suspension Trainer voor iedereen heel toegankelijk.

Personal TRX trainer inschakelen verstandig?

Het lijken simpele touwen, maar je moet wel weten wat je ermee doet. Het is van belang dat je de houdingen goed uitvoert en weet hoe je lichaam werkt. Je moet dus wel over enige kennis beschikken maar dat geldt eigenlijk voor elk apparaat in de sportschool. Daarom is het verstandig om in de begin fase een Personal Trainer in te schakelen. Gelukkig ben je op de website van Het Nieuwediep Personal Training terecht gekomen. En kan ik jou, als Personal Trainer zeker op weg gaan helpen met de suspension trainer. Zorg ik voor een snelle en effectieve total-body workout, help ik jou een rock-solid core op te bouwen en leer ik jou op de juiste manier dit geweldige fitness apparaat functioneel en effectief te gebruiken. 

Geïnteresseerd in een gratis TRX Training?

Geïnteresseerd in een gratis TRX Training? Neem dan contact op met Het Nieuwe Diep Personal Training! Wij bespreken graag met jou de mogelijkheden van TRX training. Ons werkgebied bestaat voornamelijk uit regio Den Helder, Hollands Kroon en Schagen.