+31 6 29 92 54 31 [email protected]

Waar moet je op letten bij de keuze van een personal trainer

Personal trainers zijn helemaal hip. Het is een beroep wat de laatste jaren enorm is gegroeid. Dit komt doordat steeds meer mensen willen sporten met een doel en dat is een goede ontwikkeling. Maar hoe vind je een goede personal trainer? Wanneer je “Personal Trainer” intoetst in de zoekmachine Google zie je dat er veel trainers zijn die jou willen helpen met het behalen van jou doel. Het is belangrijk om een geschikte trainer te kiezen omdat je met de juiste hulp eerder je doel zal bereiken. Lees in dit artikel waar je allemaal op kan letten als je een personal trainer uitkiest.

Kies een fitte personal trainer

Is jouw personal trainer veel te zwaar? Of rookt hij als een schoorsteen? Dan kan je beter verder zoeken. Jouw personal trainer is vaak niet alleen je coach maar ook een bron van inspiratie en motivatie. Hoe kun je nu leren van een personal trainer die zelf niet het goede voorbeeld geeft? Een goede personal trainer moet mensen motiveren om hun best te doen voor dat droomlichaam en hij dient zelf achter een gezonde leefstijl te staan. Kortom, goed voorbeeld doet goed volgen.

Loze beloftes

Veel mensen beginnen met fitness of afvallen zonder een duidelijke plan. Oftewel ze denken er vaak niet goed over na hoeveel en welke stappen ze moeten zetten om een bepaald doel te realiseren. Daar komt ook nog eens bij dat veel mensen verkeerde verwachtingen hebben. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om binnen 3 maanden een supergespierd lichaam te verkrijgen. Hier gaan vaak wel een aantal jaren van duurzaam trainen overheen. Een trainer die jou belooft om 10 kilo spiermassa in 3 maanden tijd aan te komen of juist 10 kilo vet in 2 maanden te verliezen kun je niet serieus nemen.

Sta jij in het middelpunt?

Kies een personal trainer die het beste voor heeft met je. Vanzelfsprekend moeten jouw wensen en doelen centraal staan. Een goede personal trainer moet een persoonlijk trainingsschema kunnen opstellen waarmee jouw doelen worden bereikt. Wat je ook wil bereiken, de resultaten moet je kunnen inzien zodat het harde werken wordt beloond. Jouw trainer moet ervoor zorgen dat jij je op je gemak voelt tijdens de training. Daarnaast moet hij/zij je blijven motiveren om een gezonde leefstijl te bevorderen en te behouden.

Kennis en ervaring

Het is belangrijk dat jouw trainer kennis van zaken heeft. Een certificering is dan ook wel mooi meegenomen. Maar een opgeleide personal trainer is niet automatisch ook een goede trainer. Certificeringen zijn in de personal training branche een wassen neus. Er wordt namelijk niet toegezien op de kwaliteit die er wordt geleverd. Iemand met heel veel ervaring kan heel goed veel meer kwaliteit in huis hebben dan iemand met een opleiding of certificaat. Een personal trainer leert niet alleen uit de theorie, maar eigenlijk veel meer uit de praktijk. Ik adviseer daarom altijd om een afspraak te maken voor een (gratis) intakegesprek. Een ideaal moment om te achterhalen naar zijn of haar ervaring en de cursussen die hij/zij gevolgd heeft.

De eerste sessie

Wat kun je verwachten van een eerste sessie? En hoe gaat het vervolgens verder? Bij de eerste sessie komen jouw doelstellingen, sportachtergrond en leefstijl aan de orde. Daarna volgt een fitheidstest. Zo krijgt de trainer een algemeen beeld van je lichamelijke gezondheid. Voorafgaand wordt je lichaamssamenstelling (gewicht, buikomvang, BMI, vetpercentage) opgenomen. Op basis van de testresultaten maakt een goede personal trainer een persoonlijk trainingsprogramma aangepast aan jouw wensen, trainingsdoelstellingen, leeftijd en conditie.

Wat kost een personal trainer?

Het uurtarief van een personal trainer verteld niets over zijn kwaliteit. De meeste personal trainers hanteren een prijs van ongeveer 30 euro per half uur of 60 euro per uur. Het belangrijkste wat je moet weten is of hij/zij jou kan helpen met het behalen van je doel. Een goede personal trainer doet goed zijn werk als die zichzelf op den duur overbodig maakt. Wanneer je na het traject op eigen benen kan staan, dan is werken met een personal trainer een goede investering in jezelf.

Wanneer je deze aandachtspunten meeneemt in je zoektocht, kan het bijna niet anders dan dat je een goede trainer vindt. Heb jij al een personal trainer en voldoet deze aan bovenstaande punten? Blijf dan gerust bij hem of haar. Ben jij nog op zoek naar een goede personal trainer in de regio Den Helder, Hollands Kroon of Schagen? Dan ben jij bij ons van harte welkom! Neem dan contact op met Het Nieuwe Diep Personal Training! Wij bespreken graag met jou de mogelijkheden van personal training.